po-meetup letteren Mocca cultuuronderwijs kunstdiscipline
Wanneer: 
Vrijdag 5 oktober | 16.00 uur – 18.30 uur | Locatie: Leeszaal OBA Javaplein | Voor: Icc’ers, leerkrachten, pabo-stagiairs, intern begeleiders, leescoördinatoren, cultuureducatoren en kunstenaars |  Aanmelden

Kom in de Kinderboekenweek naar de po-meetup Letteren. Het thema dit jaar is ‘Vriendschap, kom erbij!’, dus kom erbij! Niet veel scholen kiezen voor een cultuureducatieleerlijn letteren. Tegelijkertijd nemen, volgens de onderwijsinspectie, de leesprestaties af onder Nederlandse kinderen. Maar wat kun je doen met letteren? En wat valt er eigenlijk allemaal onder letteren naast taallessen? Laat je inspireren door de experts van Taalvorming en de OBA en de best practice leerlijn letteren van basisschool De Achthoek.

Taalvorming
Mirjam Zaat en Hieke van Til nemen je mee in onderwerpen zoals ‘van leesbevordering naar literatuureducatie’ en ‘van vertellen naar schrijven’.

De Achthoek
Leerkrachten van De Achthoek vertellen hoe leerlingen in de boven- en middenbouw tot schrijven komen door het maken van een eigen Amsterdams Prentenboek in een leerlijn letteren met Stichting Taalvorming.

OBA
Waar beter een letterenmeetup houden dan tussen de boeken van onze gastvrije host. De OBA geeft uitleg over de cursus ‘Open Boek’  en illustreert dit aan de hand van een voorbeeld van een boekenkring in een groep 8.

Oproep
Neem je favoriete voorleesboek mee want daar gaan we ook mee aan de slag.

Begin een nieuw hoofdstuk en meld je aan! We hopen je te zien op 5 oktober!