Wil je maandelijks gratis naar voorstellingen en rondleidingen in Amsterdam? Ga dan mee Met Mocca naar Cultuur! Ook dit jaar nemen we Amsterdamse leerkrachten, vakleerkrachten, cultuurcoördinatoren, directeuren én stagiaires van de Pabo ter inspiratie weer mee naar een gevarieerd cultuurprogramma in Amsterdam. Vaak krijgen we een speciale rondleiding of een extra introductie op een voorstelling. Vraag gerust collega’s mee en neem voor of na het programma even de tijd om bij te praten tijdens een drankje.

Klik hier voor aankomende Met Mocca naar Cultuur evenementen of meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang automatisch uitnodigingen per mail.

Met Mocca naar Cultuur komt voort uit de aanbevelingen op de Innovatieagenda Cultuureducatie opgesteld tijdens De Maand van de Cultuureducatie 2015. Mocca stelt het programma van Met Mocca naar Cultuur samen in samenwerking met Amsterdamse culturele instellingen, kunstenaars en allianties.

Een idee krijgen van wat we eerder hebben gedaan? Tot nu toe gingen ruim negenhonderd Amsterdamse onderwijsprofessionals mee naar: ‘Panopticon’ in Ostade A’dam, ‘Jingle Bells’ in het Concertgebouw, Het Tienerbrein van Jelle Jolles in de Balie, De Tentoonstelling ’90 Jaar Marilyn’ in de Nieuwe Kerk, De documentaire ‘De Kinderen van Juf Kiet’in EYE tijdens IDFA, Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam, de voorstelling A Raisin in the Sun in het Bijlmer Parktheater, Banksy en Warhol-tentoonstelling bij Mocomuseum, ‘Pique Dame’ van de Nationale Opera, ‘Swan Lake’ van JAkop Ahlbom & ICK in theater de Meervaart, ‘Enkeltje Amsterdam’ van de Toneelmakerij, De Muze van Zuid’ van het Stedelijk Museum, ‘Seperate Ways’ van NDT 1 in het Muziektheater , De Gesluierde Monologen‘ van Adelheid Roosen (Female Economy) in theater Bellevue, De stomme film ‘La coquille et le clergyman’ onder begeleiding van ‘Silent Live Trio’ in EYE, ‘I’M HERE & Álbum Familiar‘ van Conny Janssen Danst in theater de Meervaart , ‘Ella’ van Urban Myth bij Podium Mozaïek, ‘Macbeth’ door ICK Amsterdam en de Toneelmakerij in theater Bellevue, ‘Der Kindertotenlieder’ van Mahler door het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Concertgebouw, De vrijdagavond in het Van Gogh Museum met de tentoonstelling ‘When I Give Myself, I Give Myself‘, Het toneelstuk ‘de Gouden Draak van het Nationale Toneel in het Compagnietheater.