MOCCA MEETUP VO EN HET CULTURELE VELD: MODE EN IDENTITEIT
Vrijdag 14 december | 17.00 uur – 19.30 uur | Locatie: Nowhere
Aanmelden

I am what I wear, am I? 

Erbij horen en het juiste imago hebben staan hoog op het prioriteitenlijstje van veel tieners. Kleding en mode is een van de manieren waarop ze uiting geven aan hun identiteit. Ze volgen rolmodellen en kopiëren influencers. Hoe zoom je met voortgezet onderwijsleerlingen in op mode en identiteit?

Cuco Nienke Bakker vertelt over de modeprojecten op Cultuurprofielschool Het Gerrit van der Veen college. Leerkracht Anneke Willemsen geeft invulling aan het bovenbouwvak mode op cultuurprofielschool het IVKO. Ze laten zien hoe ze met mode en kleding een link leggen met andere relevante onderwerpen zoals duurzaamheid, economie en globalisering.

Mode- en accessoireontwerper Sophie Holterman ontwikkelt een educatieprogramma over kleding en identiteit voor het vo en komt vertellen over haar werk als ontwerper.

Meld je aan en kom in een outfit die jouw identiteit weergeeft.

Keynote speaker: creativiteit en destructiviteit rondom mode. 
Rebecca Breuer start de meetup. Zij promoveerde aan de UvA op het onderzoek ‘Fashion Beyond Identity: The Three Ecologies of Dress waarin ze tot de conclusie komt dat mode meer moet zijn dan alleen maar de representatie van je identiteit. Want behalve creatief is mode ook destructief.  Ze pleit voor een radicale verandering van ons denken over mode om sociale uitbuiting en destructieve milieuproblemen, veroorzaakt door fast fashion, op te lossen.

We zien je graag, in jouw speciale outfit, op 14 december!

Het Mocca Team

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg uitnodigingen voor en informatie over Mocca- en MoccaAcademie-activiteiten die relevant zijn voor je vakgebied.

Een goed idee?
Werk je in het onderwijs en/of culturele veld en heb je een goed onderwerp of locatie in gedachte voor een meetup of masterclass? We horen het graag! Neem contact met ons op via de mail of bel.

Vragen?
Heb je vragen over onze bijeenkomsten of cursussen? We beantwoorden ze graag.

Contact MoccaAcademie
Ben Hekkema bhekkema@mocca-amsterdam.nl

Op alle bijeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van de MoccaAcademie van toepassing.