Soms heb je wel een idee voor een project maar niet genoeg geld. Of je nu een uitwisseling met het buitenland ambieert, een nieuwe samenwerking van scholen en kunstenaars nastreeft, of een buurtproject van de grond wil krijgen, fondsen werven brengt geld in het laatje. Hoe pak je dat aan? Volg de cursus Fondsen werven en leer je doelen te bereiken!

Voor wie?
Voor onderwijsmedewerkers en kunstenaars die op scholen werken en die al enige ervaring hebben met fondsenwerving en een concreet voornemen hebben voor het werven van fondsen.

Wat leer je?
In de cursus Fondsenwerven leidt gecertificeerd fondsenwerver Ben Hekkema je binnen in dit boeiende onderwerp en helpt je bij het ontwikkelen van een strategie om fondsen te werven. Aan de hand van voorbeelden, formats en stappenplannen leer je meer over fondsenwervingsacties, het doen aanvragen bij fondsen en sponsoring. Na afloop heb je:

  • Informatie over de mogelijkheden van fondsenwerving voor het onderwijs
  • Kennis en ervaringen uitgewisseld met de andere deelnemers
  • Geleerd om een fondsenwervingsplan op te zetten
  • Geleerd een ‘case for support’ te formuleren

Data
Les I, een introductiebijeenkomst
– vrijdag 15 december  –  14.00 – 17.00 uur. Te volgen als onderdeel van de cursus of als losse bijeenkomst om te kijken of fondsenwerven iets voor jou en je organisatie is.
Meetup voor fondsenwervers in het onderwijs– vrijdag 15 december  – 17.00 – 19-00 uur.
Les II  – vrijdag 19 januari 2018  – 14.30 – 17.30 uur | Locatie: Mocca
Les III Vrijdag 23 februari 2018 van 14.30 – 17.30 uur | Locatie: Mocca

Kosten en Subsidiemogelijkheden
Les I, introductie. Losse prijs 85 euro
Kosten: 275 euro
Meetup Fondsenwerven: gratis

Voor deze cursus kunnen deelnemers uit het onderwijs de Amsterdamse Lerarenbeurs inzetten. Zowel deelnemers uit het onderwijs als kunstenaars komen in aanmerking voor subsidie vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit (onderdeel deskundigheidsbevordering). Wil je gebruik maken van subsidie uit het Fonds voor Cultuureducatie? Vermeld dit dan op het aanmeldingsformulier.

De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers. Er is plaats voor maximaal veertien deelnemers.

Aanmelden of vragen
Klik hier om je aan te melden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Ben Hekkema, bhekkema@mocca-amsterdam.nl of bel 020–620 9567.