Soms heb je een idee voor een prachtig project op school, maar is er niet genoeg geld. Of je nou een uitwisseling met een school in het buitenland ambieert, het theater aan een opknapbeurt toe is of je een buurtproject van de grond wil krijgen, je kunt gebruik maken van fondsenwerven. Maar hoe pak je dat aan? Volg de cursus Fondsen Werven en leer hoe je je doel kunt bereiken!

Voor wie?
Voor onderwijsmedewerkers en kunstenaars die op scholen werken en die al enige ervaring hebben met fondsenwerving en een concreet voornemen hebben voor het werven van fondsen.

Wat leer je?
In de cursus Fondsenwerven leidt gecertificeerd fondsenwerver Ben Hekkema je binnen in dit boeiende onderwerp en helpt je bij het ontwikkelen van een strategie om fondsen te werven. Aan de hand van voorbeelden, formats en stappenplannen leer je meer over fondsenwervingsacties, het doen aanvragen bij fondsen en sponsoring. Na afloop heb je:

  • Informatie over de mogelijkheden van fondsenwerving voor het onderwijs
  • Kennis en ervaringen uitgewisseld met de andere deelnemers
  • Geleerd om een fondsenwervingsplan op te zetten
  • Geleerd een ‘case for support’ te formuleren

Wanneer en locatie
Op vrijdag 15 december is les I, een introductiebijeenkomst van 14.00 – 17.00 uur. Deze is onderdeel van de cursus maar je kunt ook alleen deze bijeenkomst volgen om te kijken of fondsenwerven iets voor jou en je organisatie is. De prijs van de losse bijeenkomst is €85. Aansluitend is de meetup voor fondsenwervers waar je oud-deelnemers van de cursus kunt ontmoeten.
Les II Vrijdag 19 januari 2018 van 14.30 uur tot 17.30 uur | Locatie: Mocca
Les III Vrijdag 23 februari 2018 van 14.30 uur tot 17.30 uur | Locatie: Mocca

Kosten en Subsidiemogelijkheden
Les I, introductie. Losse prijs 85 euro
Kosten: 275 euro

Voor deze cursus kunnen deelnemers uit het onderwijs de Amsterdamse Lerarenbeurs inzetten. Zowel deelnemers uit het onderwijs als kunstenaars komen in aanmerking voor subsidie vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit (onderdeel deskundigheidsbevordering). Wil je gebruik maken van subsidie uit het Fonds voor Cultuureducatie? Vermeld dit dan op het aanmeldingsformulier.

De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers. Er is plaats voor maximaal veertien deelnemers.

Aanmelden of vragen
Klik hier om je aan te melden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Ben Hekkema, bhekkema@mocca-amsterdam.nl of bel 020–620 9567.