Wil je graag aan de slag als cultuurdocent in het speciaal onderwijs, maar heb je extra kennis nodig? Dan is de cursus Cultuurdocent Speciaal Onderwijs iets voor jou!

Voor wie?
Ervaren cultuuraanbieders, kunstenaars of kunstdocenten.

Wat leer je?
Je leert hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt en je maakt kennis met de grote diversiteit, de verschillende clusters en de specifieke vaardigheden die je als docent nodig hebt. Je ontwerpt een lessenserie voor een specifieke doelgroep, die je tijdens een korte stage in praktijk brengt. Na afloop heb je praktijkervaring opgedaan in het speciaal onderwijs, ben je in staat om lessen te ontwerpen die aansluiten bij een specifieke doelgroep en heb je geleerd hoe je in je lessen kunt differentiëren.

De cursus is met subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie/Cultuureducatie met Kwaliteit ontwikkeld door Plein C en Tamino. In Amsterdam is de cursus een onderdeel van het programma van de MoccaAcademie.

Wanneer
Vanaf 3 november starten zes bijeenkomsten op vrijdagochtenden van 9.30 uur tot 12.00/13.00 uur verspreid over het schooljaar plus een stage. De studielast is ongeveer 58 uur (inclusief een projectstage op een school). Klik hier voor de cursusdata.

Kosten
Deze cursus kost 600 euro.

Voorwaarden
Deze cursus op hbo niveau is bedoeld voor ervaren cultuuraanbieders, kunstenaars en kunstdocenten die zich willen verdiepen in het speciaal onderwijs. Voor deelname is daarom een hbo-cultuurvakopleiding vereist en ruime ervaring in het uitvoeren van projecten in het onderwijs.

Aanmelden of meer informatie?
Meld je aan voor het schooljaar 2017/2018. Er zijn twaalf plaatsen voor deze cursus. De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers. Alle aanmeldingen worden beoordeeld en geselecteerd.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Ben Hekkema, bhekkema@mocca-amsterdam.nl of bel 020 – 620 9567.

 

Nascholing Cultuurdocent logo DEF klein