Woensdag 15 februari  | 18.00 uur | Stadsschouwburg Amsterdam

Ga op 15 februari mee met Mocca naar Cultuur en stap in het spoor van de internationale wapenhandel in het beklemmende en urgente ‘multiplayer videospel’ Situation Rooms van Rimini Protokoll in de Stadsschouwburg Amsterdam.

In Situation Room ontmoeten we twintig mensen in wiens leven wapengeweld een grote rol speelt, zoals de wapenfabrikant, de wapenhandelaar, de soldaat, het slachtoffer, de arts, de vredesactivist e.a. Het publiek loopt met iPad en koptelefoon ieder zijn eigen parcours langs de twintig personages op een filmset die in verschillende installaties, of situation rooms, de wereld van de internationale wapenhandel toont.

Belangrijk
Voor deze voorstelling is het nodig dat er precies twintig mensen aanwezig zijn, niet meer, maar ook niet minder. Als je je aanmeldt en je kunt toch niet is het dus essentieel dat je je tijdig afmeldt zodat iemand anders voor jou in de plaats kan gaan.

Kom samen!
Meld je aan! Heb je collega’s waarvan je denkt dat ze ook willen komen? Kom samen, of met een groepje. Deelname is gratis. We vragen wel dat iedereen zich apart aanmeldt via het aanmeldformulier. Nog vragen? Neem dan contact op met Britt-Marie van der Drift via 020-6209567 of bmvanderdrift@mocca-amsterdam.nl

Awards
Deze voorstelling werd onderscheiden met (onder meer) de Excellence Award van het Japanese Media Arts Festival. Theatertreffen selecteerde Situation Rooms als een van de tien beste voorstellingen van het seizoen.

Rimini Protokoll
Het Duitse collectief Rimini Protokoll maakt furore in Europa met documentairetheater over actuele onderwerpen. De groep werkt niet met acteurs, maar met mensen die direct betrokken zijn bij de onderwerpen, de ‘experts van het dagelijks leven’ en maakt zo razend interessant theater dat een verrassende blik op de samenleving biedt.