Met Mocca naar Cultuur naar Deaf Child IDFA
Zondag 26 november 2017 | Inloop: 15:45 uur | Einde: 18.30 uur | Het Ketelhuis | Aanmelden

Ga mee Met Mocca naar Cultuur naar Deaf Child tijdens IDFA, het International Documentary Film Festival Amsterdam. Alex de Ronde, directeur van Het Ketelhuis alias “Mister Ketelhuis”, is de regisseur van deze film over zijn eigen zoon. We zien Deaf Child, hoe kan het ook anders, in Het Ketelhuis op zondag 26 november om 16.30 uur. Na afloop van de film is er een Q&A met Alex de Ronde. Aanmelden

Deaf Child
Toen Tobias een jaar oud was hoorden zijn ouders dat hij doof geboren was. Automatisch stelden zij hun verwachtingen bij: een doof kind was per definitie veroordeeld tot een geïsoleerd en kansarm bestaan. Nu kijkt vader Alex de Ronde, samen met de inmiddels jongvolwassen Tobias en diens horende broer Joachim, aan de hand van jeugdfoto’s, homemovies en openhartige gesprekken terug op het leven van zijn dove kind en de keuzes die hij als vader maakte. De film laat zien hoe een handicap in een rijke cultuur kan veranderen en andersom.

IDFA en Docschool Online
Marije Veenstra van IDFA vertelt van tevoren over het IDFA aanbod voor scholen. Op IDFA draait een pluriform aanbod van verdiepende en reflecterende documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. Voor scholieren zijn er schoolvoorstellingen en Docschool Online; een online collectie en thematische sets waarin IDFA de beste documentaires voor primair en voortgezet onderwijs en mbo toegankelijk maakt met bijbehorend lesmateriaal. Docschool Online wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting SecHet Amsterdams Filmmenu en Filmeducatie.

Met Mocca naar Cultuur
Met Mocca naar Cultuur inspireert Amsterdamse leerkrachten, vakleerkrachten, cultuurcoördinatoren, directeuren én stagiaires van de Pabo met een gevarieerd cultuurprogramma in Amsterdam. Vaak krijgen we een speciale rondleiding of een extra introductie op een voorstelling. Vraag gerust collega’s mee (wel even apart aanmelden) en neem voor of na het programma even de tijd om bij te praten tijdens een drankje.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jacqueline Rozema van Mocca via jrozema@mocca-amsterdam.nl of 020 6209567. We hopen je te zien in Het Ketelhuis!