Wat betekent het om man te zijn vandaag de dag? Daar denken mannen vrouwen misschien niet hetzelfde over? Leerkrachten, ICC-ers, directeuren of pabo-stagiairs, man of vrouw ga mee Met Mocca naar Cultuur naar de voorstelling De Man is Lam van Lucas de Man op dinsdagavond 17 oktober in het Frascati theater. Neem gerust collega’s mee voor een culturele avond uit en iemand om mee na te praten over de voorstelling.

De Man is Lam
Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt kortom niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. De Man verkeert in crisis!

Lucas De Man (creator en tv-presentator), Ahmet Polat (fotograaf en filmmaker) en Rashif El Kaoui (audiovisueel kunstenaar) luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trekken, op zoek naar antwoorden, gezamenlijk op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn?

Van de wetenschapper tot de buurman, van pastoor tot imam, van beste vrienden tot volslagen vreemden. Allemaal geven ze hun visie op man-zijn anno nu. Met rode oortjes volgden ze de workshop ‘ontdek de oerman in jezelf’ en leerden bij tijdens de ‘mannenemancipatiecursus’. Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De Man Is Lam, een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

Lucas De Man: “Vergelijk onze generatie mannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.”

De Man Is Lam is een productie van Stage-Z (het producerende huisgezelschap van Theater Zuidplein), Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden

www.hzt.nl/demanislam

Aanmelden
MMNC – Lucas de Man ‘De Man is Lam – Frascati Theater – dinsdagavond.