Met Mocca naar Cultuur naar
Met Mocca naar Cultuur naar Het Amsterdam Light Festival | Aanmelden

Donderdag 14 december | Opstappen: 19:15 uur, steiger voor de Hermitage | Einde: 20.45 uur |

Met Mocca naar Cultuur schijnt een helder licht op de donkere dagen rond kerst met een rondvaart langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Op de boot heffen we het glas op de afsluiting van een inspirerend Met Mocca naar Cultuur-jaar waarin ruim 200 leerkrachten met ons meegingen naar dans, opera, toneel, beeldende kunst en muziek. Aanmelden.

Educatieprogramma Juf op Straat op Amsterdam Light Festival
Tijdens de rondvaart langs de kunstwerken beleven we het educatieprogramma van Juf op Straat, Jorie Wieriks. Dit project was een van de onderdelen van de Mocca-Roemburgpilot Kunst in de openbare ruimte/kunstbeschouwing. Dit jaar is het project onderdeel van het educatieprogramma van het Amsterdam Light Festival. Tijdens de vaart vertelt Jorie over de twintig kunstwerken op de waterroute.

Amsterdam Light Festival
Tijdens de 6e editie van het Amsterdam Light Festival komen licht, design, techniek en kunst in de openbare ruimte samen. De binnenstad verandert drie weken lang in een openlichtmuseum. In en om de grachten hangen grote lichtkunstwerken en licht installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten die zij speciaal voor het Amsterdam Light Festival maakten. Het thema dit jaar is existentialisme.

Lichtobject van Ai Weiwei op ALF
Een bijzonder debuut op deze editie van Amsterdam Light Festival: de wereldberoemde Chinese kunstenaar en politiek activist Ai Weiwei maakt een omvangrijk lichtobject “Thinline” langs de gehele route van de waterexpositie. Volgens curator Lennart Booij is het voor het eerst sinds het bestaan van het Amsterdam Light Festival dat één kunstwerk als een rode draad door het festival loopt. Met een lengte van 6,5 kilometer is het kunstwerk het langste object dat ooit tijdens het festival getoond is.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Esther Jacobs van Mocca via ejacobs@mocca-amsterdam.nl of 020 6209567.

We hopen je te zien op de boot!
Het Mocca Team