Cursus Mocca Academie. ICC cultuuronderwijs cultuureducatie

Eerder dit jaar konden Amsterdamse docenten uit het po en so de ICC-cursus gratis volgen. Het is dus niet verwonderlijk dat de eerste cursus snel vol zat. Daarom start op woensdag 14 december een tweede gesubsidieerde CmK ICC-cursus. Laat deze kans niet lopen en schrijf je snel in!

In een stad als Amsterdam, met het Basispakket Kunst- en Cultuureducatie en de enorme rijkdom aan cultuur, is de deskundige ICC’er onmisbaar op scholen. Leer op praktische en interactieve manier hoe je cultuureducatie op school kunt vormgeven, stimuleren en behouden. Na de cursus beschik je over een bruikbaar beleidsplan voor de komende vier jaar.

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) ontwikkelde de cursus. Mocca breidde deze uit met specifieke informatie over cultuureducatie in Amsterdam. De cursus sluit af met een landelijk certificaat en registratie in het lerarenregister die de ICC-opleiding sinds oktober 2015 erkend. Succesvolle afronding levert vijftig registeruren op.

De ICC-Cursus bestaat uit negen bijeenkomsten op diverse interessante en inspirerende culturele plekken in Amsterdam. De lessen zijn op woensdagmiddagen van 14.30-17.30 uur. Klik hier voor alle lesdata.

Kosten en Subsidiemogelijkheden
Zonder subsidie kost deze cursus €900. Docenten in het Amsterdamse po volgen de cursus dit jaar gratis. Download hier het subsidieaanvraagformulier.

Verdere info:

  • De cursus start bij minimaal 10 deelnemers.
  • Tijdens de cursus ontvangt u individuele begeleiding van een Mocca accountmanager.
  • Een kort telefonisch intakegesprek is onderdeel van de aanmeldingsprocedure.

Klik hier voor meer informatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ben Hekkema van de MoccaAcademie via bhekkema@mocca-amsterdam.nl of 020 – 620 9567.