Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mocca meetup vo en het culturele veld: mode en identiteit: I am what I wear, am I? 

14 december 2018 @ 17:00 - 19:30


MOCCA MEETUP VO EN HET CULTURELE VELD: MODE EN IDENTITEIT
Vrijdag 14 december | 17.00 uur – 19.30 uur | Locatie: Nowhere | Aanmelden

I am what I wear, am I? 

Erbij horen en het juiste imago hebben staan hoog op het prioriteitenlijstje van veel tieners. Kleding en mode is een van de manieren waarop ze uiting geven aan hun identiteit. Ze volgen rolmodellen en kopiëren influencers. Hoe zoom je met voortgezet onderwijsleerlingen in op mode en identiteit?

Cuco Nienke Bakker vertelt over de modeprojecten op Cultuurprofielschool het Gerrit van der Veen college. Leerkracht Anneke Willemsen geeft invulling aan het bovenbouwvak mode op cultuurprofielschool het IVKO. Ze laten zien hoe ze met mode en kleding een link leggen met andere relevante onderwerpen zoals duurzaamheid, economie en globalisering.

Mode- en accessoireontwerper Sophie Holterman ontwikkelt een educatieprogramma over kleding en identiteit voor het vo en komt vertellen over haar werk als ontwerper.

Meld je aan en kom in een outfit die jouw identiteit weergeeft.

Keynote speaker: creativiteit en destructiviteit rondom mode. 
Rebecca Breuer start de meetup. Zij promoveerde aan de UvA op het onderzoek ‘Fashion Beyond Identity: The Three Ecologies of Dress waarin ze tot de conclusie komt dat mode meer moet zijn dan alleen maar de representatie van je identiteit. Want behalve creatief is mode ook destructief.  Ze pleit voor een radicale verandering van ons denken over mode om sociale uitbuiting en destructieve milieuproblemen, veroorzaakt door fast fashion, op te lossen.

We zien je graag, in jouw speciale outfit, op 14 december!

Het Mocca Team

 

Gegevens

Datum:
14 december 2018
Tijd:
17:00 - 19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Nowhere
Madurastraat 90
Amsterdam,
+ Google Maps
Website:
https://nowhere.nl/nowhere/