Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Conferentie Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs

november 7 @ 16:00 - 19:30

mocca pilot drostenburg rijskmuseum speciaal onderwijs kunsteducatie cultuuronderwijs

Let op: Deze conferentie stond eerst op 5 oktober gepland en is i.v.m. de lerarenstaking op die dag verzet naar 7 november. 

Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs
Wat heeft het speciaal onderwijs extra nodig voor goed cultuuronderwijs? Die vraag stond centraal in de samenwerking tussen de leerlingen van twaalf Amsterdamse scholen voor speciaal onderwijs en culturele instellingen en kunstenaars, in een pilot georganiseerd door Mocca expertisecentrum cultuuronderwijs. Op 7 november delen deelnemende scholen en betrokken culturele partners de opbrengsten van deze samenwerking met geïnteresseerden tijdens de conferentie ‘Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs’ van Mocca die plaatsvindt in de Alphons Laudyschool. De pilot kwam tot stand dankzij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Keynote speaker Dirk Monsma
Keynote speaker is Dirk Monsma, adviseur cultuuronderwijs en auteur van het boek Fluisterzacht en haarzuiver over kunsteducatie voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Daarnaast presenteren deelnemers hun ervaringen opdat collega’s uit het speciaal onderwijs en het culturele veld en andere geïnteresseerden, kunnen leren van hun opgedane kennis.

Aanmelden
Conferentie ‘Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs’
Locatie: Alphons Laudyschool, Van Nijenrodeweg 648, Buitenveldert
Datum en tijd: 7 november van 16.00 uur tot 19.30 uur (inloop 15.30 uur)
Deelname is gratis, aanmelden verplicht
#MoccaSoPilot

Video Cultuurbezoek
De pilot geeft een goed beeld geeft van wat het speciaal onderwijs extra nodig heeft voor goed cultuuronderwijs en welk effect kunsteducatie op de kinderen heeft. Mocca filmde de bezoeken van speciaal onderwijs school Drostenburg naar het Rijksmuseum en het Muziekgebouw aan het IJ om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij een cultuurbezoek van kinderen met een andere zorgbehoefte.

Gegevens

Datum:
november 7
Tijd:
16:00 - 19:30

Locatie

VSO Alphons Laudy
Van Nijenrodeweg 648
Amsterdam Buitenveldert,
+ Google Maps
Website:
http://meerenvaart.alphonslaudy.nl/Home