In de maand april organiseert Mocca de Maand van de Cultuureducatie – De Diversiteit van Kunst met debatten, expertmeetings en een congres voor professionals uit het onderwijs en culturele veld. Zet deze data vast in je agenda en meld je aan!

29 maart Directeurenlunch VondelCS
7 april Jongerendebat over cultuureducatie De Melkweg
12 april Congres Cultuureducatie in Amsterdam met de Cultuureducatie Informatiemarkt en previews Theater Educatie Amsterdam Theater de Meervaart
18 april ORAH Eindvoorstelling ROC Dans en Theater Het Polanentheater
21 april De Staat van Cultuureducatie Pakhuis de Zwijger

 

Amsterdam is rijk aan diversiteit. Diversiteit in aanbod, diversiteit in aanbieders, diversiteit in disciplines en diversiteit van de leerlingen die genieten van cultuureducatie. Van dans tot pop en van kleuter tot tiener. Wat bieden we aan en waarom? Welk aanbod sluit goed aan bij de jeugd van Amsterdam? En welke methoden zijn er om de leerlingen te bereiken?


Hoe kies je als er zoveel te kiezen valt? Enkele cijfers: De stad heeft ruim 200 basisscholen, 12 so-scholen en bijna 100 vo-scholen, 67 broedplaatsen, meer dan 1400 kunstwerken in de openbare ruimte, 18 bioscopen, 657 gevelstenen, 75 musea, 26 bibliotheekvestigingen
die jaarlijks 1.383.900 jeugdboeken uitlenen, 25 concerten per dag en 180 nationaliteiten waarbij maar liefst 62% van de kinderen tussen de 4 en 17 tenminste één niet in Nederland geboren ouders heeft.

Cultuureducatie in Amsterdam De Maand van de Cultuureducatie


Tijdens de Maand van de Cultuureducatie praten, luisteren en leren we tijdens workshops, netwerken meet ups, debatten, lezingen, expertmeetings en het jaarlijkse cultuureducatiecongres over diversiteit in cultuuronderwijs.

Maand van de Cultuureducatie Cultuureducatie-informatiemarkt cultuureducatie in Amsterdam

Verder tijdens de maand van de Cultuureducatie: het Jongerendebat over Kunst en Cultuur in De Melkweg,  het avondprogramma De staat van Cultuureducatie met Lucas de Man, voorstellingen via Met Mocca naar Cultuur, Buurtexpedities in verschillende stadsdelen en meer.

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.
Klik hier voor de dagverslagen van de Maand van de Cultuureducatie 2016.

Videoverslagen:
De Kunst van het Verbinden – 6 april
Deelnemers over het belang van cultuureducatie – 6 april
Staat van Cultuureducatie – 12 april
Verbinding van Onderwijs en het Culturele Veld 20 april